Ingrediënten:
3 aubergines
Sap van 2 citroenen
100 ml Tahin (sesampasta)
1 eetlepel gehakte verse peterselie
½ eetlepel gehakt verse mint
2 teentjes geperste knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Handjevol geroosterde pijnboompitten
Handjevol granaatappelpitten
Leg de aubergines op een grillplaat of brand ze boven een gasvlam totdat het vel zwartgeblakerd is en het vruchtvlees zacht aanvoelt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pel de aubergines en plet vervolgens het vruchtvlees met een vork.
Mix de aubergine puree met het citroensap, geperste knoflook en tahin totdat er een gladde pasta ontstaat. Breng het op smaak met peper en zout en zet het mengsel vervolgens in de koelkast.
Meng de olijfolie, mint en peterselie door het mengsel. Garneer het met wat granaatappelpietjes en geroosterde pijnboompitten.