Ingrediënten:
500 Griekse yoghurt
200 gr kikkererwten
150 gr prei
100 gram rijst
100 gram gehakt
50 gr peterselie
50 gr koriander
2 uien
2 eetlepels boter
2 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel gedroogde mint
Zout en peper naar smaak

Rasp de uien en knoflook. Voeg de helft toe aan het gehakt. Kneedt het gehakt goed en vorm er vervolgens balletjes van. Bak de andere helft uien en knoflook, de kurkuma en mint wat aan in de boter. Doe vervolgens de rijst in de pan en voeg vervolgens 2,5 glazen water toe. Laat dit voor 15 minuten sudderen op laag vuur. Snijdt de prei, peterselie en koriander. Voeg deze toe aan de pan samen met de yoghurt, kikkererwten en gehaktballetjes. Roer de rijst regelmatig voor 15 minuten. Als het gerecht te dik is, kan er wat water aan toegevoegd worden. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak en de soep is klaar om geserveerd te worden.

Voor een vegetarische soep kan het gehakt weg gelaten worden.