Ingrediënten

1 grote kop rijst of burger
2 medium zoete aardappels
1 theelepel komijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 avocado
2 lente uitjes
2 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
Koriander naar smaak

Voor de dressing

75 gram tahini
Sap van 1 citroen
1 teentje knoflook (geperst)
1theelepel mosterd
½ theelepel komijn
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels granaatappel sap
Peper en zout naar smaak

Kook de rijst in 2 koppen water met zout voor 25 minuten. Voor de rode kleur voeg ik zelf altijd wat rode bieten aan de rijst toe. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de zoete aardappel met schil in blokjes. Verdeel de zoete aardappel over een ovenschaal en voeg de olijfolie, komijn, paprikapoeder, peper en zout toe. Doe dit voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven .

Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kom te mixen.

Doe wat rijst in een kom en leg er wat van de zoete aardappelen bovenop. Maak het af met een flinke lepel van de dressing en garneer het met wat gehakte koriander, lente-ui, zonnebloempitjes en plakjes avocado.

Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om het gerecht te eten met wat vis, vlees of kip.