Het seizoen van de morellen is weer aangebroken. Morellen lijken op kersen, maar zijn iets kleiner en hebben een zuurdere smaak. Zodra het seizoen weer is aangebroken, worden de morellen in de Perzische keuken volop gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld in gerechten verwerkt of wordt er jam van gemaakt.
In Nederland is er een ware morellen boomgaard, waar de morellen zelf geplukt kunnen worden. Het is dus ook zeker in ons land verkrijgbaar.Graag deel ik met jullie een morellen dessert, wat ook gemaakt kan worden met kersen, aardbeien of andere bessen.Ingrediënten (voor 2 personen):
200 gram morellen (of andere bessen)
150 gram Hüttenkäse
100 gram kwark
6 lange vingers
2 eetlepels honing
1 kop koffie
2 blaadjes munt
2 blokjes witte chocoladeZet de koffie en laat deze even afkoelen. Ontpit ondertussen de morellen. Pak twee glazen en bedek de bodem met stukjes lange vingers. Schenk hier vervolgens een laagje koffie over. Meng in een apart bakje de Hüttenkäse, kwark en honing. Schep dit over de lange vingers. Bedek vervolgens de witte laag met de morellen.

Herhaal alle stappen totdat het glas vol is. Zorg er in ieder geval voor dat de laatste laag Hüttenkäse is. Garneer het geheel met wat munt, een morel en wat geraspte witte chocolade.