Ingrediënten:
250 gram Volkoren bloem
140 gram Witte volkoren
1,5 theelepel gist
275 milliliter Lauw water
4 eetlepels zonnebloem olie of olijfolie
Snufje zout

Meng de gist en het water, laat dit vervolgens 10 minuten staan. Mix de volkoren bloem, witte bloem en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje het water en gist mengsel bij de bloem toe. Kneed het na elke keer. Voeg vervolgens de olie per eetlepel toe en kneed het goed. Als het deeg niet meer plakt is het voldoende.
Leg een theedoek op de kom en laat het deeg een uur rusten om te laten rijzen. Maak vervolgens van het deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn. Laat de bolletjes 10 minuten staan. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol ieder bolletje uit tot de grootte van een pannenkoek.
Zet een koekenpan op laag vuur. Leg het ronde deeg in de pan, zodra het heet is geworden. Als het goudbruin is gekleurd kan het worden omgedraaid. Beide kanten moeten goudbruin zijn gekleurd.