Ingrediënten:
200 gram gesneden champignons naar keuze
1 zoete aardappel geraspt
1 middelgrote ui gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 ei
2 uitgeperste knoflookteentjes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel tahinpasta
2 theelepels paneermeel
3 eetlepels havermoutvlokken
1/2 theelepel mosterd
Halve chilipeper
Halve rode paprika

Verhit een grote pan met olie en bak de ui totdat het glazig is. Voeg vervolgens de chilipeper, paprika en knoflook toe. Bak dit nog een minuutje. Voeg vervolgens de champignon en geraspte zoete aardappel toe. Bak dit 3/4 minuten mee. Doe vervolgens alle groenten in een grote kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dit door elkaar. Doe de kom in de koelkast om het af te laten koelen

Maak met vochtige handen grote platte ballen van het mengsel. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burger aan beide kanten goudbruin.

Serveer het gerecht met wat salade.