1 middelgrote pompoen
200 gram grofgehakte pistache noten
100 gram gekookte zilvervliesrijst
50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen
200 gram gekookte en gehakte kastanjes
Flinke bos verse koriander
1 rode ui
2 teen knoflook
2 theelepel komijn poeder
1 theelepel kaneel
2 theelepels korianderzaad
1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
2 eetlepels olijfolie
2 eieren
Pitjes van 1 granaatappel
Snufje zout en peper
Schild de pompoen en snijdt het in kleine stukjes. Doe er wat olijfolie, zout en peper op en schuif het vervolgens in de oven voor 15 tot 20 min. Fruit ondertussen 1 gesnipperde rode ui en knoflook in een pan voor ongeveer 10 minuten. Voeg er vervolgens komijn, korianderzaad, kurkuma en kaneel aan toe en bak dit nog even mee. Zet vervolgens het mengsel apart.
Meng in een grote kom de gekookte zilvervliesrijst, abrikozen, kastanjes en de koriander. Voeg het uienmengsel en de pompoenblokjes toe. Meng alles, samen met twee losgeklopte eieren, goed door elkaar.
Doe het mengsel in een ingevette taart, met een diameter van 24 cm, of verdeel het gelijk in een platte ovenschaal. Druk het mengsel vervolgens goed aan en strooi er pistache overheen. Bak het vervolgens voor 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verdeel de granaatappelpitjes, en eventueel wat feta, over de taart.
Het gerecht kan vegetarisch blijven door het te serveren met een salade, of u kunt er voor kiezen om het te serveren met een stukje vlees.