Rond deze tijd van het jaar vallen de walnoten van de bomen. Ook is het granaatappelseizoen in Perzië aangebroken. Om beide smakelijke ingrediënten te combineren, heb ik onderstaande stoofpot bedacht. Heerlijk voor het komende herfstseizoen!
– 200 gram walnoten
– 200 milliliter water
– 8 eetlepels couscous
– 150 gram gebakken kipfilet of tofu voor de vegetariërs
– 2 fijngehakte rode uien
– 3 eetlepels granaatappelstroop (te koop bij de toko of natuurwinkel)
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel olijfolie
– Halve theelepel kurkuma
– Kwart theelepel kaneel
– Halve theelepel zwarte peper
Ter garnering:
Granaatappelpitjes
Peterselie ter garnering
Rooster de walnoten in de oven op 180 graden voor 5 minuten. Laat de walnoten vervolgens afkoelen, en maal ze kort in de blender.
Verhit de boter en olie in een pan op medium vuur. Bak de uien glazig en voeg vervolgens de walnoten, kruiden, granaatappelstroop, honing en water toe. Roer dit even om en laat het voor 20 minuten met een deksel sudderen op laag vuur. Voeg na 20 minuten de couscous toe en roer dit opnieuw goed door. Ziet het geheel er nog wat dik uit, kan er 50 milliliter water toegevoegd worden.
Na 15 minuten dient de kip of de tofu toegevoegd te worden. Laat het vervolgens nog 2 minuten op laag vuur sudderen. Serveer het gerecht, en garneer eventueel met wat granaatappelpitjes en peterselie.