• 100 gram gedroogde pruimen
• 300 gram bulgur
• 600 milliliter kippenbouillon
• 400 gram tomatenblokjes
• 1 eetlepel olijf olie
• 300 gram rundergehakt
• 300 gram spinazie
• 50 gram gepelde ongezouten pistachenootjes
• ½ theelepel kurkumapoeder
• ½ theelepel komijnpoeder
• ½ theelepel kaneelpoeder
• ¼ cayennepeper
• Zout en peper naar smaak

Bereiden
Halveer de pruimen en doe dit samen met de bulgur, bouillon, kruiden en tomatenblokjes in een pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng het op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur vervolgens naar middelhoog en doe de deksel op de pan. Laat dit voor 15 minuten sudderen. Roer af en toe het geheel door.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en rol balletjes van het gehakt. Bak de runderballetjes totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Snijdt de spinazie grof en hak de noten fijn.
Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en decoreer het met de gehakte noten.