Ingrediënten:
250 gram gehakt
3 aubergines
1 in kleine stukjes gesneden paprika
1 gesneden ui
150 gram geraspte kaas
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel gehakte peterselie
Zout en peper
Snijdt de aubergine door de lengte. Schraap met een lepel de inhoud van de aubergine leeg, maar probeer de aubergine wel heel te houden. Bewaar de inhoud van de aubergines.Bak in een pan met olie de aubergines goudbruin. Laat ze op een vel keukenpapier uitlekken. Bak in dezelfde pan de ui en de inhoud van de aubergines goudbruin, voeg daarna het gehakt toe. Bak dit even mee. Daarna voeg je de paprika, kurkuma, zout en peper. Bak dit twee minuten mee op laag vuur. Doe het vuur uit en roer als laatste de peterselie door het geheel.Vul de aubergines met het gehaktmengsel. Doe er vervolgens wat geraspte kaas overheen en als laatste nog wat olijven ter decoratie. Bak de aubergines in een voorverwarmde oven op 180 graden voor tien minuten.