Ingrediënten:
450 gram gehakt
1 ei
1 grote ui
100 gram pistache nootjes
50 gram paneermeel
50 gram verse peterselie,15 gram dragon en 15 gram koriander
100 gram olie
Sap van half limoen
1 eetlepel currypoeder of ½ eetlepel komijnzaad poeder
2 teentjes knoflook
200 ml granaatappel sap
40 gram honing
Doe de verse kruiden, pistachenootjes, ui, paneelmeel, limoensap, knoflook, curry of komijnzaadpoeder, zout en peper in de keukenmachine.
Mix de gehakt en het ei in een kom en voeg de kruidenmix toe, kneed het mengsel een minuut en leg het voor een halfuur in koelkast.
Maak balletjes van het gehakt en leg het op een oven schaal. Bak het voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden.
Meng de granaatappelsap en de honing en verdeel het over de gehaktballetjes. Zet het weer voor 10 minuten in de oven op 200 graden .
Serveer de gehaktballetjes met aardappelen of rijst