Het seizoen van de blauwe bessen is weer aangebroken. Hierbij een heerlijk recept om blauwe bessen in te verwerken.

300 gram blauwe bessen
200 gram boekweitmeel (Of elk ander soort meel)
150 gram rietsuiker
100 gram havermout
100 gram kokosolie
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels water
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kardemompoeder
Meng alle ingrediënten in een kom tot een stevig geheel. Houd ongeveer 1/3 apart voor de kruimellaag.
Bekleed een vierkante bakvorm (bij voorkeur 20×20) met bakpapier en verdeel het deel voor de bodem hierover. Duw het met de bolle kant van een lepel goed aan.
Meng de blauwe bessen met de kardemompoeder en verdeel dit over het deeg.
Verkruimel de rest van het deeg over de blauwe bessen en bak de plaatkoek in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 minuten gaar.