Ingrediënten :
270 gram bloem
200 gram suiker
240 ml plantaardige olie
180 ml yoghurt
3 eieren
4 theelepels bakpoeder
1 theelepel kardemompoeder
½ theelepel vanille
Snufje zout
Sesam
Voor glazuur:
120 ml kop melk
150 gram poedersuiker
¼ theelepel saffraanpoederZeef de bloem, bakpoeder, kardemom en zout.
Klop de ei, vanille en suiker tot een romig mengsel, met een crèmekleur.
Voeg dan de droge ingrediënten, de olie en yoghurt toe en mix dit 2 minuten.
Vet de cupcakevorm in met wat boter en zorg ervoor dat het hele vormpje is bedekt met sesam.
Vul daarna de cupcakevormen met het beslag, zorg ervoor dat het niet helemaal vol zit
Zet de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 35 minuten.Maak ondertussen de glazuur. Meng de melk met de saffraan en doe er daarna de poedersuiker bij.
Haal na 35 minuten de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen. Nadat ze afgekoeld zijn kan je het glazuur over de cupcakes doen.