Ingrediënten:
Voor de linzenballetjes:

• Twee koppen linzen
• 2,5 centimeter verse gember, in stukjes
• Een rode ui, fijngesneden
• Twee theelepels komijnpoeder
• Een bouillonblokje
• Een lepeltje kardemompoeder

Voor de yoghurtsaus:

• 300 milliliter Griekse yoghurt
• Een paar gehakte verse muntbladeren
• Een geraspte knoflookteentje

Kook de linzen in een dubbele hoeveelheid water. Doe het bouillonblokje bij de linzen wanneer ze bijna gaar zijn. Giet eventueel overtollig water af en laat de linzen iets afkoelen. Meng de linzen met de overige ingrediënten in een kom en pureer het met de staafmixer. Als er een mooi ‘deeg’ ontstaat kun je er balletjes van vormen. Zet de balletjes voor tien minuten in de oven op 180 graden.

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.

Leg de linzenballetjes in een schaal. Giet de yoghurtsaus erover en decoreer eventueel met granaatappelpitjes of wat koriander.
Serveer

tip: Gesneden brood.