Ingrediënten:
120 gram bloem
50 gram boter
1 ei
90 gram suiker
3 eetlepels melk
180 gram ontpitte dadels
¼ theelepel vanille
1 theelepel bakpoeder
Halve theelepel kaneel
Snufje zout
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de ei, melk en boter toe en mix het geheel tot het een deegbal vormt. Dek de kom af met plastic folie en zet het voor een halfuur in de koelkast. Doe de dadels in een pannetje en voeg drie eetlepels water toe. Zet het pannetje op laag vuur totdat het een glad mengsel wordt. Voeg als laatst de kaneel toe aan het mengsel. Laat het mengsel afkoelen. Haal de kom uit de koelkast en verdeel de deegbal in twee stukken. Rol beide stukken uit tot een rechthoek en verdeel het dadelmengsel over de twee rechthoeken. Vouw beide kanten naar binnen en snijdt het in stukken. Bak het in de oven voor 15 minuten op 350 graden.
Tip: Voeg nootjes toe aan het dadelmengsel voor wat knapperigheid.