Ingrediënten:

4 grote aubergines
350 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 groene peper
1 eetlepel tomatenpuree
1 handvol platte peterselie
Zout, peper, komijn naar smaak
Zonnebloemolie

Schil de aubergines om en om. Prik ze aan alle kanten een paar keer in met een mes en bestrijk ze met wat zonnebloemolie. Leg ze op een bakplaat en pof ze ongeveer 40 minuten in de oven op 220 graden. Snij de ui en de groene peper fijn en bak het in de pan met wat olie. Voeg zodra de ui glazig is het gehakt toe. Snij de tomaten en de knoflook en voeg deze toe wanneer het gehakt rul is. Laat het geheel op een laag vuur zachtjes doorsudderen tot het meeste vocht van de tomaten is verdampt. Zet het vuur dan uit en voeg zout, peper, komijn en fijngesneden peterselie toe.
Haal de aubergines uit de oven en leg ze in een ovenschaal. Snij elke aubergine in de lengte open. Schep vervolgens het gehaktmengsel in de aubergines. Roer de tomatenpuree los met 200 ml water en giet dit in de ovenschaal. Dek de schalen af met aluminiumfolie en zet het vervolgens in de oven voor 40 minuten op 180 graden.

Serveer met een stokbrood. Vegetariërs kunnen het gehakt vervangen door half gekookt rijst.