Ingrediënten :
3 aubergines
150 gram gehakt
2 uien
100 gram geraspte kaas
75 milliliter olijfolie
50 gram bosuitjes
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel citroensap
Halve theelepel komijnzaad
Snufje zout en peper1. Snijdt de aubergines in ringen van 1 cm dik. Meng de olie, citroensap, zout en peper. Leg de aubergines in de marinade voor 15 minuten.
2. Rasp de uien en snijdt de bosuitjes. Doe dit in een kom samen met het gehakt, kurkuma, komijnzaad, zout en peper. Kneed dit goed.
3. Pak een stukje aubergine. Neem een eetlepel van het gehaktmengsel en leg dit op de aubergine. Vervolgens leg je hier nog een stukje aubergine op. Leg dit horizontaal in de ovenschaal. Doe dit tot de hele ovenschaal vol is.
4. Doe wat geraspte kaas over het geheel en zet de ovenschaal voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Vegetariërs kunnen het gehakt vervangen door aardappelpuree.
150 gram gehakt
2 uien
100 gram geraspte kaas
75 milliliter olijfolie
50 gram bosuitjes
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel citroensap
Halve theelepel komijnzaad
Snufje zout en peper1. Snijdt de aubergines in ringen van 1 cm dik. Meng de olie, citroensap, zout en peper. Leg de aubergines in de marinade voor 15 minuten.
2. Rasp de uien en snijdt de bosuitjes. Doe dit in een kom samen met het gehakt, kurkuma, komijnzaad, zout en peper. Kneed dit goed.
3. Pak een stukje aubergine. Neem een eetlepel van het gehaktmengsel en leg dit op de aubergine. Vervolgens leg je hier nog een stukje aubergine op. Leg dit horizontaal in de ovenschaal. Doe dit tot de hele ovenschaal vol is.
4. Doe wat geraspte kaas over het geheel en zet de ovenschaal voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Vegetariërs kunnen het gehakt vervangen door aardappelpuree.