Ingrediënten:
2 aubergines
200 gram gehakt
100 gram gekookt rijst
2 eieren
1 geraspte ui
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram gesneden prei
50 gehakte peterselie
50 gram gesneden venkel
Halve theelepel kurkuma
Zout en peper naar smaakSchil de aubergines en snijdt ze vervolgens door midden. Bak ze in olie tot ze goudbruin zijn. Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier. Stamp de aubergines met een aardappelstamper in een kom. Voeg hier de gehakt, rijst, eieren, ui, kaas, prei, peterselie, venkel, kaas, kurkuma, zout en peper aan toe. Kneedt dit goed. Vorm het mengsel vervolgens tot hamburgers. Bak ze aan beide kanten in een pan met wat olie totdat ze gaar zijn. Voor een vegetarische variant kan het gehakt vervangen worden door 1 of 2 aubergines.
200 gram gehakt
100 gram gekookt rijst
2 eieren
1 geraspte ui
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram gesneden prei
50 gehakte peterselie
50 gram gesneden venkel
Halve theelepel kurkuma
Zout en peper naar smaakSchil de aubergines en snijdt ze vervolgens door midden. Bak ze in olie tot ze goudbruin zijn. Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier. Stamp de aubergines met een aardappelstamper in een kom. Voeg hier de gehakt, rijst, eieren, ui, kaas, prei, peterselie, venkel, kaas, kurkuma, zout en peper aan toe. Kneedt dit goed. Vorm het mengsel vervolgens tot hamburgers. Bak ze aan beide kanten in een pan met wat olie totdat ze gaar zijn. Voor een vegetarische variant kan het gehakt vervangen worden door 1 of 2 aubergines.